جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | Fri 22 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۵۸:۲۷

میکروپلاستیک‌ها، صدف‌های دریایی را از بین می‌برند

باشگاه خبری فراساحل: پژوهش جدید دانشمندان انگلیسی نشان می‌دهد آلودگی ناشی از میکروپلاستیک‌ها می‌تواند صدف‌ها را ضعیف کند و از بین ببرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از گیزمگ، گروه‌های پژوهشی بسیاری در سال‌های اخیر با الهام از الیافی که صدف‌های سیاه برای چسبیدن به صخره از آنها استفاده می‌کنند، چسب‌های ضد آب گوناگونی ابداع کرده‌اند اما حتی ممکن است صدف‌های سیاه هم به خاطر آلودگی دریایی ناشی از میکروپلاستیک، قدرت چسبندگی به صخره را از دست بدهند. صدف‌های سیاه به جای استفاده از چسب زیستی مایع، پروتئین‌هایی را از خود ترشح می‌کنند که به صورت الیاف محکمی موسوم به "رشته‌های بایسال" (byssal threads) تبدیل می‌شوند. شبکه‌های شکل گرفته با این الیاف، به صدف‌های سیاه کمک می‌کنند به سطوح زیر آب متصل شوند. دانشمندان "دانشگاه آنگلیا راسکین"(ARU) انگلستان به سرپرستی دکتر "دنیل گرین"(Dannielle Green)، تأثیر ضایعات پلاستیکی کوچک را بر این الیاف بررسی کردند.

این گروه پژوهشی که در آزمایشگاه دریایی "پورتافری"(Portaferry) کار می‌کنند، گروهی از صدف‌ها را به شکل نوبتی و در یک دوره ۵۲ روزه در معرض دوزهایی از میکروپلاستیک غیرقابل تجزیه پلی‌اتیلن قرار دادند. پس از آزمایش پی در پی صدف‌ها مشخص شد که این موجودات نسبت به یک گروه کنترل شده که در معرضمیکروپلاستیک‌ها قرار نگرفته بودند، رشته‌های بایسال کمتری تولید می‌کنند و این موضوع، نیروی عمودی لازم صدف‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. دانشمندان پس از تحلیل پروتئین‌های موجود در مایع بدن صدف‌ها که برای آنها مانند خون است، دریافتند قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها، علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن متابولیسم بدن صدف‌ها، نوعی واکنش قوی ایمنی در آنها ایجاد می‌کند و موجب می‌شود الیاف کمتری ترشح کنند. گرین در این باره گفت: رشته‌های بایسال به صدف‌ها در زاد و ولد کمک می‌کنند و عضلات آنها را در برابر شکارچیان محکم می‌سازند. کاهش این رشته‌ها علاوه بر کاهش زاد و ولد، تأثیر بسیاری بر تنوع زیستی این موجودات خواهد داشت زیرا ضعف عضلات موجب می‌شود موج یا جزر و مد به راحتی آنها را از صخره جدا کند. این پژوهش، در مجله "Environmental Pollution" به چاپ رسید.



  کد خبر : 6264
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :